Follow Me on Pinterest

ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Final report - Schwarzkopf Cro A Porter

Zadnje dvije večeri Cro A Porter-a sam stvarno puno toga imala za vidjeti. Neki od dizajnera su me oduševili, dok su neki totalno podbacili svojom bezidejnošću, loše izvedenim i nezanimljivim kolekcijama, ali svakako to nije bio slučaj što se tiče kolekcija koje su predstavili JET LAG, Zigman, Lokomotiva te Teo Perić za MAK. Njihove kolekcije su me najviše oduševile. Pa krenimo redom :)

JET LAG
Ono što me svake godine oduševi kod ovog brenda je dosljednost svom streetstyle izričaju, ali uvijek nanovo zanimljivo i novo. Dizajnerice Jasmna i Maja su razradile kolekciju do posljednih detalja što je bilo vidljivo i u samom stajlingu, što je kod mnogih bio problem, ali ne i kod JET LAG-a. Plisirane jakne, zanimljivi i odlično ručno izvedeni printevi, uglavnom prirodni materijali je ono što karakterizira ovu divnu kolekciju. Svakako treba izdvojiti kožne torbe i ruksake koji su ovoj kolekciji bili točka na i. Bravo.

Zigman
Veselo, šareno i prije svega inventivno. Juraj Zigman je napravio kolekciju inspiriranu etnom. Printevi toplih boja među kojima dominira lik crvenog raka nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Od Zigmana uvijek možemo očekivati nešto novo, to se pokazalo točnim i ovoga puta. Velika kreativnost koju posjeduje ovaj dizajner naprosto obara s nogu. Zigman je kolekciju odjeće upotpunio štiklama i čizmama u vlastitom dizajnu te zaokružio cijelu veselu i razigranu priču.

Lokomotiva
Kolekcija inspirirana mornarima i njihovim odabranicama koje ih vjerno čekaju. Jako lijepo izvedena te po onom što sam uspjela vidjeti jako ugodna i nosiva kolekcija od kvalitetnih materijala. Od uzoraka prevladavaju prugice i točke koje su apsolutni hit ove sezone. Kolekcija je uz puno casula komada odjeće ponudila i jednostavne, ali zamamno elegantne haljine, te je sve kulminiralo na zadnjim izlaskom manekenke u prekrasnoj bijeloj vjenčanici s puno volana. Uopće ne sumnjam kako će ovo biti jedna od prodavanijih kolekcija.

Teo Perić za MAK
Teo Perić ponudio nam je divnu, novu modnu viziju Hitchockovih junakinja. Retro, glamour te prije svega elegancija i ženstvenost su karakteristike ove kolekcije. Fascinantno mi je kako je Teo uvijek dosljedan sebi samom i kako odlično poznaje siluetu ženskog tijela i uvijek napravi odjeću koju bi svaka, ali ama baš svaka žena rado odjenula bez obzira na stil.

love, Ivana

1 komentar: